Kategoria: elintarvikkeet

  • Kestävä ruoantuotanto on vastuullista ja kannattavaa

    Ruoka on elämän ylläpitäjä, terveyden ja hyvinvoinnin lähde, kulttuuria ja nautintoa. Sen tuotanto on myös monen elinkeino, jonka edellytyksistä on huolehdittava paremmin kuin nyt. Kestävän ruoantuotannon kysymykset ovat tulleet vuosi vuodelta ajankohtaisemmiksi. Ilmastonmuutos heikentää viljelyolosuhteita monilla globaalisti tärkeillä tuotantoalueilla. Miten saadaan jatkuvasti kasvavalle väestölle ruokaa niin, että ei heikennetä luonnon monimuotoisuutta ja entisestään kiihdytetä ilmastonmuutosta?…

  • Lähiruokaa tietysti!

    Jämsän Vihreiden mielipidekirjoitus Jämsän Seudussa 13.7.2018 Maajussin jälkeläinen (Jämsän Seutu 6.7.) suree suomalaisen maatalouden nykytilaa ja pitää osasyyllisenä vihreitä. Oikaisemme mielellämme harhaluuloja ja esittelemme uunituoreeseen Vihreiden puolueohjelmaan kirjattuja tavoitteita. Haluamme edistää ruokamarkkinoilla reiluja pelisääntöjä. Nykyinen tukijärjestelmä ei ole tehokas maatalousyrittäjän eikä ympäristön näkökulmasta. Tukijärjestelmää on tarkasteltava kokonaisuutena ja tehtävä muutokset kohti kestävämpää ja kannattavampaa maataloutta.…

  • Vastuullisuutta elintarvike- ja ruokapalveluhankintoihin

      Keski-Suomen uuden maakuntaohjelman 2018-2021 yksi kärkiteema on biotalous, joka pitää sisällään myös maatalouden alkutuotannon ja paikallisesti tuotetut elintarvikkeet. Biotalouteen kuuluu myös sininen biotalous eli kestävästi pyydetty lähivesien kala. Puhtaaseen veteen ja ravintoon liittyvä osaaminen on tulevaisuudessa yhä tärkeämpää ja kysytympää niin Suomessa kuin maailmallakin.