Jyvioni osallistui kaikille avoimeen Kankaan kaupunginosan ideointiprojektiin. Tässä visiomme siitä, miltä Kankaan alueen tulisi tulevaisuudessa näyttää:

Kankaan alueelle rakennettavat uudet rakennukset ovat energiapihejä passiivienergiataloja. Rakennukset sijoitetaan mahdollisuuksien mukaan pitkä sivu etelään päin, jolloin ne hyödyntävät auringon energiaa parhaiten sekä valona että lämpönä.

Talojen eteen istutettavat lehtipuut varjostavat ja viilentävät kesällä, mutta eivät estä auringon lämpöenergian hyödyntämistä talvella. Jokaiseen sopivaan rakennukseen asennetaan aurinkopaneelit ja pienoistuulivoimalat, jotka tuottavat osan alueen tarvitsemasta energiasta. Asuntoihin tehdään kylmäkomerot, jolloin ruokaa on mahdollista säilyttää viileässä ilman energiankulutusta.

Kaupunginosaan rakennettavat uudisrakennukset ovat kauniita: väriltään ne ovat esimerkiksi keltaisia tai vanhaan tehdasympäristöön sointuvan punaisia. Arkkitehdit ovat saaneet käyttää luovuuttaan ja suunnitella niihin kauniita yksityiskohtia koristeiksi.

Kankaan alueelta löytyy paljon ilmaista tilaa asukkaiden ja jyväskyläläisten järjestöjen käyttöön. Katoilla ja pihoilla on mahdollisuus viljellä kasviksia yhdessä. Alueella on runsaasti ilmoitustauluja, joilla kaikki saavat ilmoittaa vapaasti. Kankaan kaupunginosa on esimerkillinen yhteisöllisyyden edistäjä.

Alueella on kierrätyskeskus, jonne asukkaat tuovat tavaroitaan kiertoon ja hakevat haluamiaan tavaroita ilmaiseksi. Kierrätyskeskusta ylläpidetään vapaaehtoisvoimin. Esimerkkinä on käytetty Kortepohjan ylioppilaskylässä toimivaa, erittäin suosittua Kierrätyskeskus Kierukkaa. Alueelta löytyy lisäksi lähipalveluita, kuten ruokakauppa ja apteekki, joten auton käyttö on tarpeetonta.