Keski-Suomen Vihreät
Tiedote 29.5.2012

Keski-Suomen Vihreiden kummikansanedustaja Osmo Soininvaara vieraili maanantaina Jyväskylässä. Keskustelutilaisuudessa kahvila Häggmanissa esille nousivat muun muassa ilmastopolitiikka, puolueen nykytila ja nuorten yhteiskuntatakuu. Soininvaara kertoi arvostavansa pestiään Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtajana paljon jopa kansanedustajatoimeen verrattuna.

”Kaupunkisuunnittelua ei arvosteta tarpeeksi. Hetken työ voi vaikuttaa kaupungissa seuraavat 200 vuotta. Tavallinen ihminen tietää, jos asuntojen hinnat vaihtelevat, muttei tule ajatelleeksi, mitä esimerkiksi liikenteen sujuminen tarkoittaa asuntojen arvolle”, Soininvaara sanoo.

Uudessa kirjassaan ”Vihreä politiikka” (Teos, 2012) Soininvaara luotaa puolueen nykytilaa ja osittain historiaakin. Soininvaaran mukaan kirjan on muun muassa tarkoitus ravistella vihreiden energiakeskustelua sekä kertoa, mitä puolue todellisuudessa tekee. Teoksen pohjalta käyty keskustelu kirvoitti myös mielipiteisiin opiskelun ja työnteon suhteesta.

”Opiskelu asettaa ihmisille liian korkeita teoreettisia vaatimuksia – kaikki eivät yksinkertaisesti kykene opiskelemaan. Monet joutuvat opiskelemaan osoittaakseen pätevyytensä, vaikka osaisivat tehdä hakemaansa työtä. Opiskeltava on vain paperin takia”, Soininvaara toteaa.

Soininvaara tutustui vierailunsa aikana myös kansalaistoimintakeskus Mataran ja monikulttuurikeskus Glorian toimintaan.

Lisätietoja:

Osmo Soininvaara
osmo.soininvaara@eduskunta.fi
puh. 0451214559

Elina Sillanpää
puheenjohtaja
Keski-Suomen Vihreät ry
elina.sillanpaa@vihreat.fi
puh. 0503690624