Vihreiden varapuheenjohtaja, Keski-Suomen maakuntahallituksen jäsen ja Jyväskylän kaupunginvaltuutettu Touko Aalto lähtee ehdolle seuraaviin eduskuntavaaleihin. Hän jäi täpärästi ulos eduskuntavaaleissa vuonna 2011 ja on työskennellyt siitä lähtien kansanedustaja Jani Toivolan eduskunta-avustajana. Vuonna 2013 Aalto valittiin Vihreän liiton varapuheenjohtajaksi, jonka kautta hän toimii myös Vihreiden ministerityöryhmän jäsenenä.

”Seuraavat eduskuntavaalit ovat olleet päätavoitteeni jo pitkään. Odotan jo innolla jatkoa kevään eurovaalien upealle Keski-Suomen kiertueelle”, Aalto toteaa.

Aalto sanoo jatkavansa politiikkaansa neljän t-kirjaimen – työllisyys, talous, terveys ja tasa-arvo – ohjelmalla. Hän julkaisee syksyllä 2014 näihin teemoihin perustuvan oman vaaliohjelmansa. Politiikan sisältöjen ohella Aalto korostaa ratkaisu- ja yhteistyökeskeistä toimintatapaa. Hän alleviivaa, ettei hyvällä idealla ole puoluekirjaa eikä politiikassa saavuteta yksin mitään.

“Tiedän tasan tarkkaan, mitä olen tekemässä ja miten. Tunnen eduskunnan ja sen toimintatavat kuin omat taskuni ja olen ollut kantamassa vastuuta puolueen varapuheenjohtajana sekä ministeriryhmän jäsenenä. Eduskunnassa tavoittelen ensisijaisesti sosiaali- ja terveysvaliokunnan sekä valtiovarainvaliokunnan jäsenyyksiä.”

”Seuraavissa vaaleissa tehdään historiaa, vihreää historiaa. Keski-Suomi tarvitsee ensimmäisen vihreän kansanedustajansa ja sen me tulemme saavuttamaan kovalla työllä ja mahtavalla kampanjalla. Toivotan kaikki tervetulleeksi mukaan yhteiselle vihreälle matkalle”, Aalto päättää.

Lisätiedot:
Touko Aalto
touko@toukoaalto.fi
puh. 0405169332

Kampanjapäällikkö
Marjo Suvanto
marjo@toukoaalto.fi
puh. 0400465116