Keski-Suomen Vihreät nimesi yleiskokouksessaan 5.11.2014 Jyväskylässä kuusi uutta eduskuntavaaliehdokasta.

Nimetyiksi tulivat projektipäällikkö, FM Minna Kilpala, IT-yrittäjä, KTM Liisa Kuparinen, kaupunginvaltuutettu, rehtori Meri Lumela, peruskoulunopettaja, KM Laura Mansikkamäki ja kaupunginvaltuutettu, KM Kaisa Peltonen Jyväskylästä sekä laukaalainen kunnanvaltuutettu, LiT Elina Sillanpää.

Kokouksessa puhuneen Vihreiden puoluesihteeri Lasse Miettisen mukaan Keski-Suomesta on loistavat mahdollisuudet saada läpi ensimmäinen vihreä kansanedustaja.

– Edessä olevat vaalit ovat vihreille historialliset. Ensimmäistä kertaa taistelemme käytännössä koko maassa kansanedustajan paikasta. Koskaan sitten vuoden 1991 ei näin monta uutta vihreää kasvoa ole voinut nousta eduskuntaan. Olen erittäin ylpeä Keski-Suomen ehdokaslistastamme. Kuka tahansa heistä voi olla tuleva kansanedustaja. On erittäin jännittävää seurata, kenet heistä keskisuomalaiset valitsevat, Miettinen toteaa.

Miettinen korostaa, että ehdokkailla on tärkeä tehtävä edessään:

– Vihreille arvoille on kysyntää, kun nähdään mitä tapahtuu, kun aivan toisenlaiset voimat käyttävät hallitusvaltaa. Nyt pääministeripuolue kokoomus jarruttaa tai kaataa Suomen tarvitseman uudistuksen toisensa jälkeen: sote-uudistusta vesitetään huolella, ydinvoimasekoilu jatkuu ja luonnonsuojelu meni jo viemäristä alas.

Vaaleista onkin Miettisen mukaan tulossa äänestys Suomen suunnasta.

– Suomi tarvitsee kotimaista, puhdasta uusiutuvaa energiaa ja sen tuomia työpaikkoja Putinin ydinvoimalan sijaan, sote-uudistuksen maaliin jotta julkinen perusterveydenhuolto saadaan kuntoon, investointeja tulevaisuuteen talouden elvyttämiseksi lyhytnäköisten leikkausten sijaan. Vaaleista tulee linjavaalit, joissa ratkaistaan, haluammeko mennä nykyhallituksen linjalla taaksepäin vai vihreällä linjalla kestävämpään tulevaisuuteen, Miettinen kiteyttää.

Aiemmin Vihreät ovat nimenneet jo kuusi ehdokasta. Loput kaksi nimetään kuluvan vuoden loppuun mennessä.