Leinikki?

Keski-Suomen Vihreät on laatinut oman maakunnallisen eduskuntavaaliohjelmansa, joka julkaistiin maanantaina 9.3.2015.  Ohjelma perustuu Vihreiden viime kuussa julkaisemaan valtakunnalliseen eduskuntavaaliohjelmaan ja korostaa kestävälle pohjalle rakennetun elinkeinoelämän sekä yrittäjyyden merkitystä maakunnalle.

Erityisesti pienyritysten toimintakyvyn parantaminen nostetaan vaaliohjelmassa tärkeään rooliin, koska suurin osa uusista työpaikoista syntyy PK-yrityksiin.

– Keski-Suomi tarvitsee nyt kipeästi rohkeaa yrittäjähenkeä, jolla luodaan vaurautta ja työllisyyttä maakuntaan. Pienyrittäjien toimintaedellytyksiä voidaan parantaa arvonlisäveron maksun alarajaa nostamalla, ensimmäisen työntekijän palkkaamista helpottamalla, sekä vähentämällä yrittäjyyteen liittyvää byrokratiaa, toteaa Keski-Suomen Vihreiden vaalityöryhmän puheenjohtaja Tommi Liinalampi.

Vaaliohjelma painottaa ympäristön ja elinkeinoelämän etujen yhdistämistä luomalla biotaloudesta sekä puhtaasta energiasta uutta kasvuvoimaa maakuntaan. Kyseiset alat vaativat aiempaa suurempaa huomiota, jotta Keski-Suomesta voisi tulla kyseisten alojen edelläkävijä niin valtakunnan- kuin maailmanlaajuisesti.

Vaaliohjelmassa vaaditaan sosiaaliturvan uudistamista perustulon suuntaan, jolla tehdään työn vastaanottamisesta kannustavampaa sekä helpotetaan aloittavien yrittäjien ja epätyypillisissä työolosuhteissa olevien asemaa. Koulutus on valtakunnallisesti tärkeä teema ja koulutukseen kohdistuville leikkauksille Vihreät sanovat jyrkän ei.

– Laadukas ja ihmisiä yhdenvertaisesti kohteleva koulutusjärjestelmä ovat olleet Suomen menestymisen tukipilareita aiemmin ja ovat sitä myös tulevaisuudessa. Koulutuksesta tai tutkimuksesta emme voi säästää heikkonakaan aikana, toteaa Keski-Suomen Vihreiden puheenjohtaja Ville Korhonen.

Vihreät lähtee Keski-Suomessa vaaleihin täydellä neljäntoista ehdokkaan listalla tavoitteenaan vaalipiirin ensimmäinen vihreä kansanedustaja. Se on nyt lähempänä kuin koskaan, uskoo Korhonen.

Lisätietoja

Tommi Liinalampi

tommi.liinalampi at gmail.com

Ville Korhonen

ville.korhonen at vihreat.fi