Jyväskylän sivistyslautakunta kokoontui viikonloppuna eli sunnuntaina 31.1. siirtämään toimivaltaansa toimialajohtajalle. Päätös tehtiin, jotta voimme reagoida tarvittaessa nopeasti tautitilanteen muutoksiin. Nyt yläkoulut ovat viikon etäopetuksessa ja toivotaan sen riittävän.

Te opettajat olette venyneet mitä ihmeellisimpiin suorituksiin läpi lukuvuoden ja edellisenkin. Olette järjestäneet tunnollisesti opetusta sekä lähi- että etäopetuksena. Olette opastaneet jokaisen jyväskyläläisen lapsen ja nuoren huolehtimaan hyvästä yskimis- ja käsihygieniasta, turvaväleistä sekä uudenlaisesta tavasta olla ja elää. Tämä työnne on näkynyt kotien arjessa.

Nyt teitä pyydetään jälleen venymään vielä hieman enemmän. Teiltä pyydetään sopeutumiskykyä nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Osalle etäopetukseen siirtyminen on helpotus, osalle se nostaa palan kurkkuun. Olemme varmasti kaikki huolissamme niistä oppilaista, joille etäopetus on haastavaa ja joita ei välttämättä siellä Teamsissa näy, vaikka kuinka heitä tavoittelette.

Mihin kaikkeen on siis venyttävä? Kuinka oppimista voi arvioida äkillisissä käänteissä? Kuinka itse jaksan?

Olen seurannut työtänne läpi näiden poikkeusolojen ja olen suunnattoman ylpeä teistä, opettajat. Toivon, että tekin olette itsestänne ylpeitä. Toivon, että osaatte laskea hieman rimaa alaspäin, sillä teette silloinkin työnne erinomaisesti. Olkaa itsellenne armollisia ja muistakaa, että on täysin OK olla riittävän hyvä. Täydellisyyteen ei tarvitse pyrkiä.

Pitäkää huolta riittävästä levosta. Tankatkaa kevätaurinkoa, kun se pilkahtelee. Tuetaan toisiamme. Kiitos, opettajat – hyvin te vedätte!

 

Kirjoittaja on sivistyslautakunnan puheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu (vihr.) Jyväskylästä.

Teksti on julkaistu Keskisuomalaisessa 2.2.2021