Keski-Suomen Vihreät nimesi kevätkokouksessaan ensimmäisen ehdokkaansa vuoden kuluttua käytäviin eduskuntavaaleihin. Ehdolle asetettiin kansanedustaja, Keski-Suomen aluevaltuutettu ja Jyväskylän kaupunginvaltuutettu Bella Forsgrén.

Forsgrén työskentelee eduskunnassa perustuslakivaliokunnassaja  työelämä- ja tasa-arvovaliokunnassa. Hän on myös tasa-arvoasiain neuvottelukunnan varapuheenjohtaja, sateenkaariverkoston puheenjohtaja sekä vihreiden edustaja sosiaaliturvauudistuskomiteassa. 

Kansanedustajuuden ohella Forsgrén toimii muun muassa Vihreiden Naisten ja Rauhankasvatusinstituutin puheenjohtajana sekä Jyväskylän ammattikorkeakoulun hallituksen puheenjohtajana. Hän opiskelee Jyväskylän yliopistossa yhteiskuntapolitiikkaa, taloustiedettä ja sukupuolentutkimusta.

Politiikassa Bella Forsgrén on keskittynyt etenkin sosiaalipolitiikan kysymyksiin kuten mielenterveyspalveluiden riittävään saatavuuteen ja sosiaaliturvan kehittämiseen. Forsgrénin mukaan tärkeää on, että sosiaaliturvaa kehitettäisiin kattamaan nykyistä paremmin erilaiset elämäntilanteet.

“Haluan olla mukana varmistamassa, että Suomi on tulevaisuudessakin hyvinvointivaltio, joka takaa asukkailleen peruspalvelut ja ihmisarvoisen elämän. 

Hallituksessa on otettu tärkeitä askeleita ilmastonmuutoksen torjunnassa, mutta vielä on paljon tehtävää. Meidän on oltava etulinjassa luomassa radikaalejakin ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Elämme kriittisiä hetkiä maapallon tulevaisuuden kannalta”, toteaa Forsgrén.