Olen feministi. Vihreä puolue on feministinen puolue. Tämä on meille kaikille yhteinen asia. Maria Ohisalo on lisäksi todennut, että Vihreät on koko Suomen puolue. Mutta näkyykö se riittävästi?

Vihreissä ryhmissä eduskunnassa ja useissa suurimmissa kaupungeissa on määräenemmistö naisia. Samoin aluevaltuustoissa. Onko se tasa-arvoa? Entä ikä-ihmiset, duunarit, miehet? Kuinka huomioimme heidät? Missä ovat vaikkapa webinaarit ikäihmisistä?

Kannatusluvut jatkavat laskuaan. Ympäri Suomea on ihmisiä, jotka pitäisi saada kiinnostumaan vihreästä politiikasta. Pitää sanoa kuten presidenttimme toisessa yhteydessä: on peiliin katsomisen paikka. Niin puolueen johdon, hallituksen, valtuuston, kansanedustajien kuin meidän jokaisen.

On meidän kaikkien yhteinen tehtävä tehdä Vihreistä todella koko Suomen puolue. Haluan myös muistuttaa aloitteesta numero 20: sukupuolivinouma vaalituloksissa. Totean tässä, että äänestäjät eivät äänestä väärin.

 

Puheenvuoro puoluekokouksessa Joensuussa 21.5.2022