Keski-Suomen Vihreät julkistivat vaaliohjelmansa ja 14. kansanedustajaehdokkaansa

Kirjailija, sadunkertoja Irja Rane on Vihreiden kansanedustajaehdokas Keski-Suomessa. Rane on ollut kirjallisuuden läänintaiteilija, valtion kirjallisuustoimikunnan sihteeri, Helsingin kotimaisen kirjallisuuden amanuenssi ja nyt Keski-Suomen Kirjailijat ry:n puheenjohtaja

– Kuusikymppinen nainen on sopivan ikäinen uudistumaan ja innostumaan radikaaliksi ja kasvamaan viisaaksi ihmiseksi. Tässä on mielestäni tarpeeksi syytä pyrkiä eduskuntaan, Rane perustelee lähtemistään Vihreiden ehdokkaaksi.

Ranen teemat kiteytyvät yhdistelmään tieto, tahto ja tunne. Jatkuva opiskelu ja tiedon hankinta on kaiken ikäisillä ymmärryksen edellytys. Tahto vaatii oikein suuntautuakseen eettistä pohdiskelua ja kauaskatseisuutta. Tunne kasvattaa yhteisyyteen ja sekä ihmisten että luomakunnan hyvän elämän rakentumiseen.

Keski-Suomen Vihreiden oma vaaliohjelma julkaistiin perjantaina 12.1. Vihreät nostavat vaaliohjelmassaan tärkeimmiksi tavoitteiksi jokaisen kansalaisen oikeuden hyvään elämään. Tämä tarkoittaa hyviä ja kattavia peruspalveluja ja ajanmukaista sosiaaliturvaa. Hyvinvoivassa yhteiskunnassa myös kulttuuri ja sivistys ovat jokaisen ulottuvilla. Vihreät näkevät ilmastonmuutoksen ongelmana, johon on vastattava nyt. Vaaliohjelma esittelee keinoja sen torjuntaan Keski-Suomessa.

Vihreä Kioski Kirkkopuistossa avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 14-17. Kansanedustajaehdokkaat tarjoavat kahvit vierailijoille. Vihreiden tavoite on saada tulevissa vaaleissa ensimmäinen Vihreä kansanedustaja Keski-Suomesta.