Keski-Suomen Vihreät ry Kevätkokous Jämsässä 10.4.2010

Keski-Suomen Vihreät ry piti kevätseminaarinsa ja -kokouksensa Vitikkalan koululla Jämsässä viime lauantaina. Seminaarin aiheena oli Keski-Suomen ilmastostrategia. Aiheeseen toi globaalia ulottuvuutta MEP Satu Hassi. Keskustelun puheenvuorot käsittelivät niin vesistöjen tilaa kuin kierrätystehokkaan yhteiskunnan työllisyysvaikutuksiakin.

Vihreät valitsivat nyt ensimmäiset kahdeksan eduskuntaavaalehdokastaan. Nyt nimetyt ehdokkaat ovat opiskelija Touko Aalto Jyväskylästä, eduskunta-avustaja, FM Paloma Hannonen Jyväskylästä, sosiaaliohjaaja Nico Holmberg Jyväskylästä, biologi, FT Ari Jäntti Laukaasta, koulukuraattori, YTM Tuija Mäkinen Jyväskylästä, tutkija, LitM Elina Sillanpää Laukaasta, poliittinen sihteeri, YTT Jouni Vauhkonen Jyväskylästä ja erityisopettaja, YTM Märi Äikäs Jämsästä. Loput kuusi ehdokasta valitaan syyskuussa.

Keski-Suomen Vihreillä oli jo edellisissä eduskuntavaaleissa kansanedustajapaikan toteutuminen hyvin lähellä. Vihreiden kannatus maakunnassa on kasvanut edelleen ja ensimmäisen vihreän kansanedustajan läpimeno keväällä 2011 on hyvin todennäköistä.