Vihreät ovat kriisissä?

Höpö höpö, eivätkä ole. Totta kai vastustajat haluavat näin uskotella. Media painaa päälle; onko Vihreillä uskottavuusongelma, miksi tappiomieliala?

Vihreiden painolastina ei ole minkään ryhmittymän tukeminen. Siksi äänestäjiä tulee kaikista yhteiskuntaryhmistä. Vihreä liike alkoi Koijärveltä, eikä siellä puolustettu ihmistä ja pääomaa vaan luontoa. Virkavalta sen sijaan vastusti suojelijoita tässä toimessa.

Vihreät ovat yhä lojaaleja alkuperäiselle toiminta-ajatukselle, vaikka puolue lähtikin toiminnassaan  pehmolinjalle. Tuskin oltaisiin tässä asemassa, jos edustettaisiin radikaalilinjaa. Toki äärimielipiteitä tarvitaan, jotta tiedetään missä mennään. Vihreiden tavoitteena on siis suojella luontoa ja siten kaikkia ihmisiä ja olla vähäosaisten puolestapuhujina. Demokratiassa voittaa edelleen enemmistön mielipide, johon voidaan vaikuttaa talouteen vetoamalla.

Ydinvoimapäätös meni hallituksessa pahimmalla mahdollisella tavalla. Metsäteollisuuden painostus vaikutti päätöksentekoon huomattavasti. Aikaisempi arvio sähkönkulutuksesta ei olisi vaatinut ydinvoimaa lainkaan. Kun eduskunta äänestää asiasta omantunnon mukaan, on lopputulos täysi mysteeri. Miten lobata tietämättömiä siitä, mikä on oikea totuus? Ikäviä asioita ei haluta kuulla, saati sitten ajatella. Esiintyy jopa haihatuksia, että ydinvoimaloiden jätteistä voitaisiin joskus tulevaisuudessa keksiä uutta hyötykäyttöä. Täytyy vain toivoa, etteivät terroristit keksi tätä.
Jotkut ovat jopa onnellisia kun saadaan lisää ydinsähköä ja samalla ongelmia tuleville polville.

Vihreiden puoluejohto on oikealla tiellä. Vain olemalla mukana päätöksenteossa voidaan yrittää minimoida huonoja päätöksiä. Samaa mieltä ei tarvitse olla, eikä muilla hallituspuolueilla ole mitään oikeutta epäillä Vihreiden tarkoitusperiä.

Petäjäveden Vihreät ry

Matti Pakkanen, pj: