Maakuntavaltuustoaloite 3.5.2013

Vihreät

Päijänne Unescon biosfäärialueeksi

Esitämme, että Keski-Suomen liitto yhdessä Päijät-Hämeen liiton sekä Keski-Suomen ELY-keskuksen ja Hämeen ELY-keskuksen kanssa tekee aloitteen Unescon biosfäärialueen statuksen saamiseksi Päijänteen kehittämisalueelle.

Biosfäärialueen status on hyvä kansainvälinen aluekehittämisen väline. Biosfäärialue on valmis kansainvälinen tuotemerkki – toiminta perustuu YK:n Unescon Man and the Biosphere (MAB; Ihminen ja biosfääri) -tiedeohjelmaan.

Biosfäärialueet ovat kestävän kehityksen mallialueita, joilla asumiseen ja elinkeinotoimintaan yhdistyy kestävän kehityksen edistäminen, luonnon monimuotoisuuden suojelu sekä tutkimus, seuranta ja ympäristökasvatus.

Jukka Ammondt

Maia Fandi

Kaisa Peltonen

Jaana Tani

Hannele Vestola